Annons

Sexköpare angrep med kniv – 16 års fängelse

Sexköparen gick till attack med kniv och en kvinna i Malmö blev livshotande skadad. Nu döms den 23-årige mannen till 16 års fängelse för mordförsök.
Brott • Publicerad 7 december 2022
I maj hittades en kvinna med livshotande skador på ett hotelltak i Malmö. Arkiv.
I maj hittades en kvinna med livshotande skador på ett hotelltak i Malmö. Arkiv.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre kvinnor som hade fikapaus i närheten blev hennes räddning, konstaterar Malmö tingsrätt i domen. På håll såg de den blodiga kvinnan komma ut på ett hotelltak och vifta med armarna och slog larm. Hade inte kvinnan omgående fått läkarvård hade hon inte överlevt.

Den attackerade kvinnan har berättat att hon kommer ihåg känslan av varmt blod som rinner ur hennes kropp. Sexköparen hade bara varit en kort stund på hotellrummet när han gick till angrepp. Han frågade om hon kunde utföra en viss sexuell tjänst, som hon inte ställde upp på. Då tog mannen fram kniven och tillfogade henne livshotande skador på halsen och i buken.

Annons

Efter händelsen i Västra hamnen i Malmö den 5 maj hittade polisen dna-spår och fingeravtryck på hotellrummet. 23-åringen kunde senare lokaliseras via de kontakter han haft med personen som bokade sexkunder till kvinnan. Han greps sedan av polisens insatsstyrka på en ort i Småland.

Mannen nekar till brott, men domstolen anser att bevisningen är övertygande. Han ska betala drygt en halv miljon kronor i skadestånd och ska också utvisas ur Sverige med förbud att någonsin återvända hit.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons