Annons

Ung flicka bland dödsoffren i Plymouth

Sex personer, inklusive en ung flicka och den misstänkte gärningsmannen, sköts till döds i brittiska Plymouth på torsdagskvällen. Motivet är fortfarande oklart, enligt polisen.
Storbritannien • Publicerad 13 augusti 2021
Platsen där flera personer hittades döda efter en skjutning i Plymouth.
Platsen där flera personer hittades döda efter en skjutning i Plymouth.Foto: Ben Birchall/AP/TT

Polisen larmades till området Keyham i Plymouth strax efter klockan 18, lokal tid, och var på platsen inom några minuter. Där hittades fyra personer, liksom den misstänkte gärningsmannen, som tog sitt eget liv.

Ytterligare en person, som fördes till sjukhus med skottskador, avled strax därefter. Alla tros ha avlidit av skottskador", enligt polisen i Devon och Cornwall.

Annons

Ett av offren var en mycket ung flicka, meddelar polisen dagen efter dådet. Även en person som var släkt till flickan dödades.

Motiv saknas

Den misstänkte 22-årige gärningsmannen hade vapenlicens.

– Det finns inget motiv som vi känner till för stunden, det kommer att utredas, säger polischef Shaun Sawyer enligt Reuters.

– Just nu finns det inga misstankar om koppling till terrorism, högerextrema eller dylika organisationer, fortsätter han.

Händelsen ledde till ett stort pådrag med flera ambulanshelikoptrar, ambulanser, personal som sätts in i farliga områden och läkare, enligt The South Western Ambulance Service.

Hörde höga smällar

Enligt vittnesuppgifter till BBC och The Times ska gärningsmannen har sparkat in en dörr till en bostad. Där ska en kvinna och en hennes dotter ha skjutits till döds. Mannen ska därefter ha flytt från platsen och skjutit förbipasserande, bland annat två personer som var ute och rastade hundar i en park.

– Vi hörde ett antal höga smällar som jag sade lät som polisskott. Sedan sprang han in i parken och där hördes ytterligare skott, säger vittnet till The Times.

Brittiska inrikesministern Priti Patel skriver på Twitter att hon är chockad över händelsen, och uppmanar alla att hålla sig lugna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons