Annons

Seriemördare tros ligga bakom dödsskjutningar

Sex personer som skjutits till döds i amerikanska Kalifornien kan alla ha fallit offer för samma mördare.
Enligt polisen pekar en analys av de kulor som dödat offren på att det rör sig om en seriemördare.
USA • Publicerad 4 oktober 2022
En stillbild från en övervakningskamera som släppts av Stocktonpolisen i jakt på den misstänkte seriemördaren.
En stillbild från en övervakningskamera som släppts av Stocktonpolisen i jakt på den misstänkte seriemördaren.Foto: Stocktons polismyndighet/AP/TT

Myndigheterna meddelade i förra veckan att fem män har mördats i staden Stockton, strax öster om San Francisco, under de senaste månaderna. På måndagskvällen uppgav polisen att ytterligare en dödsskjutning, i den närbelägna hamnstaden Oakland, har kopplats till samma utredning.

Även en kvinna tros ha fallit offer för samma gärningsperson, men hon överlevde. De sju personerna uppges ha skjutits från bakhåll i skydd av mörkret när de varit ensamma.

Annons

– Det uppfyller definitivt definitionen av en seriemördare, säger Stocktonpolisen Joseph Silva.

– Det som gör detta annorlunda är att skytten slumpmässigt verkar ha letat efter lämpliga tillfällen, och dessvärre var våra offer ensamma i mörkret, fortsätter han.

Offren tycks inte ha haft någon relation till varandra och ingen av dem ska ha rånats eller misshandlats innan de sköts till döds. Enligt polisen finns heller inget som tyder på att det rör sig om gäng- eller drogrelaterade uppgörelser.

En belöning på motsvarande en dryg miljon svenska kronor har utfästs för information som leder till gripandet av den misstänkte seriemördaren. Polisen har släppt en kornig stillbild på en person "av intresse" för utredningen, iklädd svarta kläder och en svart keps, som enligt polisen förekommer på övervakningsfilmer från flera av brottsplatserna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons