Annons

SD-politiker lämnar sin post efter hovrättsdom

Brottr • Publicerad 5 november 2020
En Sverigedemokratisk västsvensk kommunpolitiker fälls för fyra fall av sexuellt ofredande. Arkivbild.
En Sverigedemokratisk västsvensk kommunpolitiker fälls för fyra fall av sexuellt ofredande. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En Sverigedemokratisk västsvensk kommunpolitiker döms i hovrätten för fyra fall av sexuellt ofredande. Straffet blir villkorlig dom och 60 dagsböter.

Hovrätten sänker därmed tingsrättens straff som var 120 dagsböter. Tre av de fyra händelser mannen döms för innehöll fysisk beröring, bland annat på en midsommarfest 2018. Politikern nekar till brotten. Han har hävdat att anklagelserna ingår i en intern konflikt inom partiet.

Annons

Sverigedemokraternas distriktsordförande har tidigare sagt att mannen inte kan fortsätta i partiet om domen vinner laga kraft. Den dömde säger i en kommentar att han inte kan tänka sig att sitta kvar som så kallad politisk vilde.

– Nej, jag har ändå ett ansvar. Även om folk har röstat på mig så har de röstat på partiet. Jag har inte för avsikt att sitta som ”vilde”, säger mannen till GT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons