Annons

SBB gör norsk miljardaffär

Ekonomi • Publicerad 9 november 2021
Fastighetsbolaget SBB, med vd:n och grundaren Ilija Batljan, gör miljardsatsning i Oslo. Arkivbild.
Fastighetsbolaget SBB, med vd:n och grundaren Ilija Batljan, gör miljardsatsning i Oslo. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) köper 62,6 procent av aktierna i norska Solon Eiendom för 2,25 miljarder norska kronor, skriver SBB i ett pressmeddelande.

Affären finansieras delvis av en miljardemission, där bolaget ger ut drygt 17 miljoner aktier till en teckningskurs på 66 kronor. Resterande 1,12 miljarder kronor av köpeskillingen finansieras genom att SBB realiserar finansiella tillgångar.

Annons

I och med transaktionen kommer SBB:s ägarandel i Solon Eiendom att uppgå till 83,4 procent.

"Norge och Oslo är en prioritet för SBB, vilket vi nu visar när vi avsevärt stärker vår position i Oslo-regionen genom förvärvet av Solon", skriver SBB:s vd och grundare Ilija Batljan i en kommentar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons