Annons

SAS vill minska ersättningar för passagerare

Ekonomi • Publicerad 4 juni 2021
SAS tycker att EU:s regler för ersättning till passagerare för inställda och försenade flyg i samband med strejk är för frikostiga. Arkivbild
SAS tycker att EU:s regler för ersättning till passagerare för inställda och försenade flyg i samband med strejk är för frikostiga. ArkivbildFoto: Tove Eriksson/TT

Flygbolaget SAS vill att regeringen tillsammans med andra medlemsstater får till en ändring i EU:s regelverk för passagerarnas rätt till ersättning när flygningar försenas eller ställs in på grund av strejk, rapporterar Dagens Industri.

SAS lobbychef Anna Wilson skriver i ett brev till ansvarig statssekreterare på näringsdepartementet att flygbolaget ser "ett omgående behov av att regeringen gemensamt med andra medlemsstater lyfter behovet av att revidera EU-förordningen om flygpassagerares rättigheter för att klargöra att en strejk bör utgöra en extraordinär omständighet och att ersättningsnivåerna måste ses över", enligt tidningen, som har tagit del av brevet.

Brevet har skickats sedan SAS i mars dömdes av EU-domstolen att betala ersättningar till passagerare som drabbades av förseningar eller inställda flygningar i samband med en pilotstrejk 2019.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons