Annons

SAS pilotstrejk positiv för Norwegian

Ekonomi • Publicerad 7 maj 2019
Fler reste med Norwegian i april jämfört med motsvarande månad i fjol. Arkivbild.
Fler reste med Norwegian i april jämfört med motsvarande månad i fjol. Arkivbild.Foto: Vidar Ruud/AP/TT

Totalt reste 3,1 miljoner passagerare med flygbolaget Norwegian under april, en ökning med tre procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Kabinfaktorn, som visar på hur välfyllda planen var, steg med 3,1 procentenheter till 86,1 procent, jämfört med april förra året.

Annons

"Månaden då påsken infaller påverkar alltid siffrorna positivt", skriver bolaget i ett pressmeddelande. Under den sista veckan märkte bolaget också en något ökad efterfrågan till följd av pilotstrejken hos SAS.

Enligt bolaget har Norwegian påverkats i liten grad av att man behövde ställa dess Boeing 737 Max-plan på marken. 98,9 procent av de planerade flygningarna genomfördes under april.

Snittintäkterna per passagerarkilometer, den så kallade yielden, steg till 0:41 norska kronor, upp från 0:35 i april i fjol.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons