Annons

SAS lovar betala norska kreditgivare

Flygbolaget SAS lova att till fullo betala det man är skyldig norska leverantörer för varor och tjänster.
Ekonomi • Publicerad 11 september 2022
SAS lovar att betala sina norska långivare. Arkivbild.
SAS lovar att betala sina norska långivare. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När SAS ansökte om konkursskydd i USA i juli hade man en skuld till statliga Avinor på 141 miljoner norska kronor. För ett drygt år sedan tappade Avinor omkring 150 miljoner kronor i krediter som betalats ut till Norwegian, skriver Aftenposten.

Men till skillnad från den gången har SAS nu betalat det man var skyldig Avinor, något som även övriga norska utlånare kan räkna med.

Annons

Beskedet kommer sedan flygbolaget natten till lördag fick grönt ljus för sitt lån på motsvarande 7,1 miljarder kronor (700 miljoner dollar) från riskkapitalbolaget Apollo Global Management. Hälften av lånet kommer att betalas ut inom kort.

– Det betyder att våra leverantörer i Norge får betalt som normalt. Vi gör rätt för oss när vi köper varor och tjänster. Och vi återbetalar även de kunder som berördes av strejken, säger SAS Norge-chef Kjetil Håbjørg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons