Annons

SAS gör upp om ändrade leasingvillkor

Ekonomi • Publicerad 5 oktober 2022
Det krisdrabbade flygbolaget SAS, under amerikanskt konkursskydd, har gjort upp om nya leasingvillkor med tio motparter. Arkivbild.
Det krisdrabbade flygbolaget SAS, under amerikanskt konkursskydd, har gjort upp om nya leasingvillkor med tio motparter. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SAS har gjort upp om ändrade villkor i leasingavtal för flygplan och utrustning, skriver det krisdrabbade flygbolaget i ett pressmeddelande.

Uppgörelsen gäller tio motparter och avser totalt 36 flygplan.

Annons

"Överenskommelserna utgör ett viktigt steg i arbetet med att konfigurera om flygplansflottan och att uppnå de 7,5 miljarder kronor i årliga kostnadsbesparingar som är en del av SAS Forward-planen", skriver SAS.

Avtalsändringarna måste godkännas av en konkursdomstol i New York och förutsätter även att den rekonstruktionsplan som SAS arbetar med under amerikanskt konkursskydd ska träda i kraft.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons