Annons

SAS: 78,8 procent färre passagerare i oktober

Ekonomi • Publicerad 6 november 2020
Flygbolaget SAS, med vd Rickard Gustafson, tror det dröjer till 2022 innan flygindustrin återhämtat sig från coronakrisen. Arkivbild
Flygbolaget SAS, med vd Rickard Gustafson, tror det dröjer till 2022 innan flygindustrin återhämtat sig från coronakrisen. ArkivbildFoto: Claudio Bresciani/TT

Antalet passagerare som flög med SAS i oktober föll till 593 000, en nedgång med 78,7 procent jämfört med samma månad i fjol.

Det krisdrabbade flygbolaget, som nyligen dragit in 14 miljarder i nytt kapital, redovisar samtidigt en kapacitetsminskning på 73,3 procent.

Annons

Jämfört med september var efterfrågan, kapaciteten och kabinfaktorn i stort sett oförändrade, enligt SAS.

"Efterfrågan på inrikestrafik fortsätter att vara starkare än för europeiska och interkontinentala destinationer, vilket återspeglas i nätverket och avgångarna vi erbjuder. Tyvärr har det ökande antalet covid-19-fall i oktober lett till utökade restriktioner i hela Europa och det påverkar naturligtvis viljan att resa negativt", skriver vd Rickard Gustafson i en kommentar.

Enligt Gustafson räknar SAS med att flygindustrin kommer att befinna sig i en återhämtningsfas till 2022 och att efterfrågan därefter återgår till nivåerna före pandemin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons