Annons

Sänkta straff för drognätverk i Umeå

Brott • Publicerad 13 juli 2023
Hovrätten för övre Norrland sänker straffen för fyra personer dömda för grov narkotikabrottslighet. Arkivbild.
Hovrätten för övre Norrland sänker straffen för fyra personer dömda för grov narkotikabrottslighet. Arkivbild.Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Fyra män dömda för omfattande narkotikahandel i Umeå får sänkta straff, meddelar hovrätten för övre Norrland.

En 27-åring som pekats ut som nätverkets ledare dömdes i tingsrätten till fängelse i 6 år för flera grova narkotikabrott. Hovrätten sänker nu straffet till fängelse i 5 år.

Annons

Tre män som bedöms ha haft underordnade roller dömdes i tingsrätten för grova narkotikabrott till fängelse i mellan 2 år och 4 månader och 3 år och 10 månader. Straffen sänks nu med fyra månader.

"Hovrätten har kommit fram till i stort sett samma bedömning som tingsrätten i fråga om skuld och rubricering beträffande samtliga brott. Men eftersom hovrätten anser att tingsrätten bestämt för långa straff sänks straffen i viss omfattning", säger rättens ordförande Jonas Brodin i ett pressmeddelande.

Bevisningen består av hemlig telefonavlyssning, chattar och narkotikabeslag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons