Annons

Alphabet sjunker efter rapport

Googles moderbolag Alphabet redovisar ett resultat under förväntningarna i sin delårsrapport, enligt Bloomberg.
Aktien sjönk över 3 procent i efterhandeln.
Ekonomi • Publicerad 2 februari 2023
Alphabet äger bland annat Google. Arkivbild.
Alphabet äger bland annat Google. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Intäkterna hamnade under förväntningarna, 76,05 miljarder dollar mot tippade 76,53 miljarder dollar. Det är ändå bättre i jämförelse med motsvarande kvartal förra året då intäkterna landade på 75,33 miljarder dollar.

Vinsten per aktie landade på 1:05 dollar, att jämföra med analytikernas tips som i genomsnitt låg på 1:18 dollar.

Annons

Det mesta följde förväntningarna, förutom Youtube. Intäkterna för videotjänsten landade på 7,96 miljarder dollar, vilket är lägre än vad analytikerna räknat med och ett tapp från föregående år med över en miljard.

I januari aviserade Alphabet om massuppsägningar om cirka 12 000 personer – omkring 6 procent av företagets totala personalstyrka. Åtgärden vidtogs efter lägre intäkter från digital annonser liksom fortsatta utmaningar gällande molntjänster där man konkurrerar med Microsoft och Amazon.

För Alphabets del har man precis som hela sektorn pressats i takt med de stigande räntorna och den ekonomiska oroligheten världen över.

Det blev även klart i januari att USA:s justitiedepartement stämmer Google för företagets dominans på den digitala annonsmarknaden. Techjätten anses aktivt försvåra för konkurrenter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons