Annons

Samordning ska förbättra pandemiråden

Coronaviruset • Publicerad 6 november 2020
Folkhälsomyndigheten ska bli bättre på att kommunicera. Arkivbild.
Folkhälsomyndigheten ska bli bättre på att kommunicera. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och länsstyrelserna får i uppdrag att samordna och stärka informationen om pandemin till allmänheten.

"Pandemin inte är över och den ökade smittspridningen måste tas på största allvar. Det är viktigt att myndigheterna fortsätter kommunicera de råd och restriktioner som utfärdats och att alla följer dessa", säger socialminister Lena Hallengren enligt ett pressmeddelande.

Målet är att fler ska efterleva gällande råd och restriktioner, speciellt de lokala allmänna råd som utfärdats under de senaste två veckorna. "Kommunikationen bör särskilt vända sig till de grupper och situationer där smittspridningen ökar eller riskerar att öka, och där efterlevnaden av råd och rekommendationer bedöms vara bristfällig", skriver regeringen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons