Annons

Salmonellautbrott kopplas till Kinderprodukter

Runt 125 fall av salmonella har konstaterats i Europa med koppling till Kinderprodukter, som Kinderägg. I Sverige har fyra fall av salmonella upptäckts, kopplat till produkterna, meddelar Livsmedelsverket.
Livsmedel • Publicerad 5 april 2022
Salmonellautbrottet kopplas till Kinderprodukter, som Kinderägg. Arkivbild.
Salmonellautbrottet kopplas till Kinderprodukter, som Kinderägg. Arkivbild.Foto: Diane Bondareff/AP/TT

Nu utreder tillverkaren Ferrero om salmonellasmittade produkter kan ha sålts till fler länder, bland annat Sverige, och i vilken volym.

De smittade produkterna har kommit från samma fabrik i Belgien. I helgen återkallade Ferrero sina produkter i Storbritannien och i Irland, och i dag har företaget även återkallat fyra produkter i Frankrike.

Annons

"Livsmedelsverket följer frågan nära. Vi vet ännu inte om och i vilken omfattning det skulle kunna finnas produkter från den belgiska fabriken på den svenska marknaden. Vi räknar med att få veta mer inom kort", säger Mats Lindblad, smittskyddsamordnare på Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

Livsmedelsverket kommer att gå ut med mer information när man vet mer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons