Annons

Sällskapsresan på turné

"Snacka om grisfest", säger Berra till Robban när de tvingas lifta med en djurtransport.
2,5 miljon svenskar har sett Lasse Åbergs Sällskapsresan på bio och många av replikerna har blivit riktiga klassiker.
I höst blir filmen krogshow med premiär på Sandra i Kalmar.
Nyheter • Publicerad 1 september 2006
Berra (Sven Melander) och Robban (Weiron Holmberg letade efter Pepes Bodega i Sällskapsresan.
FOTO: PRESSENS BILD
Berra (Sven Melander) och Robban (Weiron Holmberg letade efter Pepes Bodega i Sällskapsresan. FOTO: PRESSENS BILDFoto: 
Anders Almgren, Martin Rydell, Martina Sundén och Anna Rydell blåser nytt liv i biosuccén Sällskapsresan.
Anders Almgren, Martin Rydell, Martina Sundén och Anna Rydell blåser nytt liv i biosuccén Sällskapsresan.Foto: 

Den 22 september förvandlas dansrestaurang Sandra i Kalmar till ett charterflyg. Alla gäster får checka in i garderoben. Taxfree-baren är öppen. Flygvärdinnor serverar förrätten i flyglådor och drickat på rullvagnar. Resans mål är precis som i filmen Sällskapsresan Nuevo Estoccolmo på Kanarieöarna och under flighten dyker Berra som letar efter Pepes Bodega upp tillsammans med töntiga Stig-Helmer, Majsan och de andra folkkära figurerna.

- Krogshowen bygger på filmen och grundidén är att folk både ska känna igen den och sin första egna charterresa, säger Håkan Dahl på Hit Nöje i Kalmar som är en av företagarna bakom den nya krogshowssatsningen.

Annons

Raggare i rollerna De andra företagen är Nöjeskällan som drivs av Sandras ägare, Thorbjörn Håkansson, och Mediaforum från Helsingborg där samarbetspartnern heter Johnny Mårtensson. De tre inblandade har hand om varsin del. Nöjeskällan har producentrollen och säljer in konceptet, Mediaforum står för marknadsföring och rekvisita och Håkan Dahls Hit Nöje har hand om själva turnén och en del av producentbiten.

I rollerna ses tre av skådespelarna från sommarens raggarfars, Elvis, Mellis och moster Eva, i Bastionen i Kalmar: Martin Rydell, Anna Rydell och Martina Sundén. Musikern Anders Almgren från Nybro, bland annat känd från Artistens uppsättningar, ingår också i showensembeln. Till det kommer Niclas Brevestedts band Rekyl och dansbandet Titanix från Valdemarsvik. Banden kommer att dela på showkvällarna.

Fler städer på gång efter nyår För Sandra i Kalmar är inte den enda destinationen på den här flygresan. Efter premiären den 22 september väntar en 15 städer lång höstturné, och enligt Håkan Dahl finns det redan mellan 10-15 nya spelplatser på gång efter årsskiftet. Medan Rekyl och Titanix turas om kommer de fyra skådespelarna och Håkan Dahl och hans hustru att kuska runt varje helg i höst.

- Vi har fått en väldig respons fast vi inte ens börjat än och har fått förfrågningar från flera stora välkända krogar runt om i Sverige. Det verkar som man ser det som en ny grej, och krogshowsbranschen växer mycket.

Idén till showkonceptet kläcktes av Johnny Mårtensson i Helsingborg.

Grisfest och fågeldansen De fyra skådespelarna kommer att göra figurerna från filmen och mycket bygger på spontanitet och improvisation när de minglar runt bland publiken. Håkan Dahl talar om säkerhetskontroller, grisfest, "fågeldansen" och överraskningar.

- Sedan blir det stor reseledarshow och efter det dukar vi av och kör partymusik från scenen med Rekyl eller Titanix. Tanken är att det ska bli en helkväll med mycket humor och musik.

Carin Janefrid
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons