Annons

Så ska backklippan fredas: "Fixat lite skydd"

Stjärnbacken Rasmus Sandins handskada har gjort honom till en måltavla för nya smällar.
Något som han och ledarstaben försöker åtgärda.
Ishockey • Publicerad 3 januari 2020
Rasmus Sandin har fått extraskydd för att hans skadade handled ska hålla för fler smällar.Foto: Erik Simander/TT

Torontobackens fortsatta medverkan i turneringen var ett frågetecken efter att han fått en våldsam slashing över handleden i gruppavslutningen mot Slovakien på nyårsafton.

Han erkänner att han var nervös innan han fick positiva röntgensvar.

Annons

– Det är klart att man fick en tanke på det för jag hade ganska rejäla smärtor direkt efter. Det var väldigt skönt att veta att inget var av eller trasigt, berättar han.

Hissar läkarteamet

I kvartsfinalen mot Tjeckien fick han en ny slashing över samma ställe.

– Det har funkat bra ändå, jag tycker att vi har jobbat bra med läkarteamet, säger han.

TT: Fruktar du att motståndarna riktar in sig på din handled?

– Det är väl ingenting jag försöker fokusera på, men det är möjligt att det händer. Då får det vara så, jag ska spela mitt spel och försöka hjälpa laget att vinna i morgon, säger nyckelbacken som svarat för fem assist så här långt.

Han har fått mycket beröm under JVM och många anser att han är turneringens bäste back.

– Jag är mest nöjd över att jag har spelat mitt spel, att jag och Victor (Söderström) har spelat bra som backpar och att vi har vunnit alla matcher.

Suktar efter guld

Sandin, från Gimo i Uppland, spelade fem SHL-matcher för Rögle innan han drog till Nordamerika. Han gör sin andra säsong i Torontos farmarlag Marlies och har under hösten debuterat i NHL där det blivit sex matcher.

Därför var det inte givet att Toronto skulle släppa honom till JVM – men till slut fick han grönt ljus.

Nu vill Sandin ta vara på tillfället. Han kommer gång efter gång tillbaka till att semifinalen mot Ryssland bara är ett steg på vägen till något ännu större.

– Det betyder mycket att vara i semifinal, men vi är inte där vi ska vara ännu. Det är min sista juniorturnering och den ska avslutas på rätt sätt, säger 19-åringen.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons