Annons

Så blir dagens förstamajfirande

Det blir ett digitalt första maj i år igen. Socialdemokraterna sänder tal från LO-borgen och Vänsterpartiet sänder från Bromma.
Politik • Publicerad 1 maj 2021
En röd fana hänger från en fransk balkong på ett flerfamiljshus på Möllevångstorget i Malmö på första maj 2020 som också blev digital på grund av pandemin. Arkivbild.
En röd fana hänger från en fransk balkong på ett flerfamiljshus på Möllevångstorget i Malmö på första maj 2020 som också blev digital på grund av pandemin. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hela firandet på arbetarrörelsens högtidsdag hålls digitalt. Både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har utlovat musikunderhållning, digitala förstamajtåg och nedslag i firanden runt om i landet.

Redan klockan 09.00 presenterar Nooshi Dadgostar Vänsterpartiets förstamaj-nyhet för i år. Sedan börjar live-sändningen klockan 11:45, med partiledartal från 12.00. Årets paroll är "Jobb, jämlikhet, framtidstro". Under den digitala sändningen utlovas frågesport och musikunderhållning, samt en hemlig komiker.

Annons

Socialdemokraterna och LO har slagit ihop sitt firande. Både statsminister Stefan Löfven och LO-ordförande Susanna Gideonsson håller sina tal från LO-borgen. Socialdemokraternas paroll är i år "Välfärden först!".

LO håller presskonferens 08.30 och 10.30 startar livesändningen med Stefan Löfvens tal. Vid 11.00 håller LO-ordförande tal. Den nationella sändningen väntas pågå till 11.30.

Både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har uppmanat människor att hänga rött i sina fönster för att visa sitt deltagande i frånvaro av förstamajtåget.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons