Annons

S-politiker frikänns från rattfylla

Politik • Publicerad 1 juli 2021
Den tidigare riksdagsledamoten Sara Heikkinen (S) var inte på plats i riksdagen detta år. Arkivbild.
Den tidigare riksdagsledamoten Sara Heikkinen (S) var inte på plats i riksdagen detta år. Arkivbild.Foto: Owe Nilsson/TT

Förundersökningen mot tidigare riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S) från Kungsbacka läggs ner, rapporterar P4 Halland.

Sara Heikkinen Breitholtz har varit misstänkt för grovt rattfylleri efter en krock med en buss i december. Enligt åklagare Anders Jakobsson hade hon narkotikaklassad medicin i kroppen, men Sara Heikkinen Breitholtz har förklarat att hon tagit medicinen efter kollisionen.

Sara Heikkinen Breitholtz har inte varit på plats i riksdagen sedan december förra året när hon krockade bussen. Sjukskrivningen skulle ha varat juli ut men efter Jennie Nilssons agerande när hon lämnade regeringen för att gå tillbaka till riksdagen, fick Sara Heikkinen Breitholtz lämna platsen under onsdagen. Däremot har hon fortfarande ett politisk uppdrag för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige i Kungsbacka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons