Annons

S i Göteborg vill inrätta integrationscenter

Socialdemokraterna i Göteborg vill inrätta integrationscenter, där nyanlända ska få hjälp med individuella integrationsplaner.
Politik • Publicerad 12 augusti 2022
Mattias Jonsson, riksdagsledamot och distriktsordförande i Socialdemokraterna i Göteborg. Arkivbild.
Mattias Jonsson, riksdagsledamot och distriktsordförande i Socialdemokraterna i Göteborg. Arkivbild.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

På fredagen presenterade Socialdemokraterna i Göteborg ett lokalt valmanifest. Ett viktigt löfte i manifestet handlar om kampen mot segregation, kriminella gäng och parallellsamhällen. I dessa frågor anser S i Göteborg att man driver partiet nationellt framför sig, skriver Dagens Nyheter.

Där ingår att starta integrationscenter som ska ”upprätta individuella integrationsplaner för alla nyanlända som anvisas till Göteborg”, enligt manifestet.

Annons

Vidare skriver S att ”alla integrationsplaner ska innehålla vilket stöd nyanlända får, vilka krav som ställs och sätta tydliga delmål och mål för integrationsprocessen."

Integrationscentren ska etableras tillsammans med staten, regionen och civilsamhället är planen. Vad det kommer att kosta eller vem som ska ansvara för centren uppges inte i manifestet.

– Detaljerna behöver utredas, säger Mattias Jonsson, riksdagsledamot och distriktsordförande i Socialdemokraterna i Göteborg, till DN.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons