Annons

S: Förlängt stöd till utsatta barnfamiljer

Politik • Publicerad 8 september 2022
Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) och finansminister Mikael Damberg (S) håller pressträff.
Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) och finansminister Mikael Damberg (S) håller pressträff.Foto: Henrik Montgomery/TT

Socialdemokraterna vill förlänga den tillfälliga höjningen av bostadstillägget till barnfamiljer. Ett tillägg som annars löper ut vid årsskiftet.

– Vi ser att det är absolut nödvändigt att förlänga detta, med de prishöjningar och den inflation som vi har, säger finansminister Mikael Damberg (S) på en pressträff tillsammans med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Annons

Runt 130 000 barnfamiljer omfattas av åtgärden och förslaget är att låta tillägget ligga kvar i ytterligare sex månader när det löper ut. Tillägget riktas till barnfamiljer med de minsta marginalerna och kan som mest uppgå till 1 325 kronor i månaden.

– Det kan vara skillnaden mellan att klara av hushållsekonomin eller inte, säger Damberg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons