Annons

Rysslands styrande parti tappade i Moskva

Ryssland • Publicerad 9 september 2019
En kvinna lämnar röstbåset i en vallokal i Moskva vid söndagens val.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Rysslands styrande parti Förenade Ryssland backade i lokalvalet i Moskva och förlorade runt en tredjedel av platserna i stadsduman. Ett pinsamt bakslag för de Putinvänliga, men partiet behåller fortfarande sin majoritet.

Kremls talesman Dmitrij Peskov säger att Förenade Ryssland gjort ett bra val, trots bakslaget i Moskva.

Annons

– På det stora hela var valkampanjen för Förenade Ryssland framgångsrik. På några ställen vann man större än på andra. Men för landet i stort visade partiet sitt politiska ledarskap, sade Peskov och tillade att man inte ser resultatet i Moskva som ett resultat av protesterna

Valet i Moskva sågs av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj och hans allierade som en chans att rucka på Förenade Ryssland inför parlamentsvalet 2021. Många av Navalnyjs allierade förbjöds att ställa upp i valet på grund av påstådda problem med deras kandidaturer, vilket fått Navalnyj att uppmana sina anhängare att rösta på de kandidater som har störst chans att slå Förenade Ryssland. För honom är valresultatet ett kvitto på att strategin fungerade.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons