Annons

Ryssland kräver användardata av Tinder

Ryssland • Publicerad 3 juni 2019
På bilden syns Tinderappens ikon i en användares telefon. Arkivbild.
På bilden syns Tinderappens ikon i en användares telefon. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/AP/TT

Ryssland kräver att företaget bakom den globala dejtingappen Tinder sparar användardata i Ryssland i sex månader, och delar med sig av informationen vid förfrågan, enligt granskningsmyndigheten Roskomnadzor.

Detta sedan Tinder har förts upp på en lista över 175 sajter och tjänster som måste spara och dela information med brottsbekämpande myndigheter, vilket innebär att meddelanden som användare skickat till varandra kan komma att lämnas ut.

Annons

Om bolaget inte går med på förfrågningar har myndigheterna möjlighet att stänga av tillgången till tjänsten. Tinder har inte kommenterat beslutet.

Tjänsten har fler än 50 miljoner användare världen över. Tinder låter användare skapa ett personligt konto och därefter gå igenom andra användares profiler i jakt på en eventuell kärlekspartner.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons