Annons

Ryssland: Attack avvärjd mot Krims guvernör

Ukraina • Publicerad 3 juli 2023
Krimhalvöns rysktillsatte guvernör Sergej Aksionov (till höger), här tillsammans med president Vladimir Putin. Arkivbild.
Krimhalvöns rysktillsatte guvernör Sergej Aksionov (till höger), här tillsammans med president Vladimir Putin. Arkivbild.Foto: Maxim Shipenkov/AP/TT

Ryska säkerhetstjänsten FSB hävdar att man har avvärjt en attack mot den av Ryssland tillsatte guvernören på Krimhalvön, Sergej Aksionov, och gripit en misstänkt för attacken, rapporterar ryska nyhetsbyråer.

"Ett mordförsök planerat av Ukrainas säkerhetstjänst på ledaren för republiken Krim, Sergej Aksionov, har avvärjts", rapporterar statliga nyhetsbyrån Tass, som hänvisar till ett uttalande från FSB.

Annons

Enligt uppgifterna ska den gripne vara en rysk medborgare som rekryterats av Ukrainas säkerhetstjänst. Den misstänkte ska ha gripits när han "avlägsnade spränganordningen från platsen där den gömts".

Ryssland annekterade Krim från Ukraina i strid mot folkrätten 2014, efter folkomröstningar som av Ukraina och stora delar av omvärlden ses som skenomröstningar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons