Annons

Ryss kuppade in tjock katt på flyg – straffas

Ryssland • Publicerad 13 november 2019
En rysk man straffas av flygbolaget Aeroflot sedan han kuppat in en katt som vägde för mycket. Arkivbild.
En rysk man straffas av flygbolaget Aeroflot sedan han kuppat in en katt som vägde för mycket. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

En rysk passagerare straffas av flygbolaget Aeroflot eftersom han kuppat in sin katt i kabinen, trots att den vägde mer än den övre gränsen på åtta kilo.

Mikhail Galin mellanlandade i förra veckan i Moskva med sin katt Viktor på väg från Lettland till hemstaden Vladivostok i östra Ryssland. Men personalen på flygplatsen gjorde uppenbarligen en ny bedömning och tillät inte Viktor att vistas i kabinen eftersom han vägde två kilo för mycket, skriver Mikhail Galin i ett inlägg på Instagram.

Annons

Mikhail Galin hade inte hjärta att låta Viktor färdas i det svinkalla bagageutrymmet och bestämde sig för att genomföra ett trick. Under nästföljande dag kom han tillbaka till flygplatsen med Viktor och ytterligare en katt, som klarade invägningen. Därefter lämnade han tillbaka den smalare katten till dess ägare och gick ombord med Viktor med hjälp av tillståndet för den smalare katten.

Galin kunde ha kommit undan, men Aeroflot uppmärksammades på kuppen sedan han skrutit om det på sociala medier och straffar honom genom att nollställa hans resepoäng.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons