Annons

Rykte: Google visar upp AI-tjänst

Tech • Publicerad 3 februari 2023
Googles vd Sundar Pichai. Arkivbild.
Googles vd Sundar Pichai. Arkivbild.Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Google gör sig redo för att inom kort ta upp kampen med Open AI och Chat GPT om den nya formen av sök- och chattjänster på nätet, menar techsajten The Verge.

Sajten hänvisar dels till uttalanden som Googles vd Sundar Pichai gjorde då moderbolaget Alphabets delårsrapport presenterades under gårdagen. Pichai ska då ha sagt att användare snart kommer kunna "interagera direkt" med "de senaste, mest kraftfulla språkmodellerna som en kompanjon till sök".

Annons

The Verge rapporterar vidare att Google kommer att hålla en presentation 8 februari, klockan 14.30 svensk tid, där fokus ska vara "hur AI kan användas för att förändra hur folk söker, utforskar och interagerar med information" på ett sätt som ska göra det "mer naturligt och intuitivt än någonsin tidigare att hitta det du behöver".

Presentationen tycks, att döma av inbjudan, även innehålla information om Googles kart-, översättnings-, shoppning- och bildsöktjänster.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons