Annons

Rubrik saknas

Nyheter • Publicerad 10 december 2003
Text: Wilhelm Blixt
Foto: Daniel Johansson
Text: Wilhelm Blixt Foto: Daniel JohanssonFoto: 

Brothers in Arms. I månader har Exklusivt innehållit intressanta personligheter eller nostalgiska prylar. Men äntligen är det dags för något så abstrakt som gitarrslingan.

Rockband med kärlek för melodier använder sig flitigt av dessa slingor, som både är älskade och hatade.

Annons

Men gitarrslingor kan även ligga insmugna bakom ett tungt riff eller kanske en elak blåssektion i genrer som metal, hårdrock, skatepunk och jazz (det går nog att hitta en gitarrslinga i vilken genre somhelst!).

En del tycker att gitarrslingorna är störande moment i musiken och att de borde skrotas med en gång. Medan andra tycker att de är en strålande del av musiken och att det är genier som ligger bakom dem.

Det går inte att ta upp ämnet gitarrslingor utan att nämna bandet Broder Daniel. Om det skulle införas en kategori med rubriken "Bästa gitarrslinga" på Grammisgalan så tror jag att Broder Daniel skulle ha alla fyra nomineringarna. Hela den svenska kritikerkåren har skjutit göteborgarna i höjden gång på gång, och då har gitarrslingorna i deras musik fått mycket bra kritik.

Broder Daniel i all ära, men om kritikerna skulle vidga vyerna någon gång så tror jag att de skulle kunna hitta många andra bra gitarrslingor från andra genier i vårt land.

För att inte tala om vad mycket klassiker det finns ute i världen att hämta. Allt från Fear of the dark med Iron Maiden till Brothers in arms med Dire Straits.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons