Annons

Rubrik saknas

Nyheter • Publicerad 3 december 2003
Foto: Carolina Wahlberg
Foto: Carolina WahlbergFoto: 

Ordentligt påklädd. Det finns idéer kring hur i stort sett alla klädesplagg ska se ut. Moden och trender formar och förändrar. Till och med strumporna är med i leken. Nu ska de sluta precis över hälen, på 80-talet skulle de vara långa och kavlas ner till vristerna.

För femtio år sedan, äh, gör det till hundra, såg långkalsongerna ut på precis samma sätt som de gör idag. Ett par långkalsonger kan ha vilken färg eller vilket mönster som helst, resåren kan vara hel eller trasig, kvar eller borta, tyget kan sitta spänt eller slappt runt låren, det spelar liksom ingen roll. Varje år när säsongen börjar är de är ändå alltid lika ute och alltid lika inne oavsett hur de ser ut. Det är som om modevärlden inte vill veta av dem. Om långkalsongerna någon gång träder fram i klädes-trenden maskerar modevetarna dem genast med ett nytt namn. Långkalsonger som är till för att synas och som passar in i modet kallas för tights.

Praktik går före estetik. Det är långkalsongernas motto. Antagligen är det just därför de är bortstötta av modevärlden. Det handlar om att stänga inne så mycket som möjligt av den lilla kroppsvärme en människa kan producera. Lager-på-lager-metoden är väl beprövad och den slår aldrig fel. På med långkalsongerna, säsongen har börjat!

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons