Annons

Felix Rosenqvist åtta i Indianapolis

Felix Rosenqvist körde till sig karriärens första pole position inför Indycar-racet i Indianapolis, USA.
Det gladde.
Själva loppet var inte lika framgångsrikt, även om det började bra för den svenske Indycar-rookien, som kör för Chip Ganassi Racing.
Han var åtta i mål.
Bilsport • Publicerad 12 maj 2019
Felix Rosenqvist stod i pole position i Indianapolis men slutade på åttonde plats i loppet.
Felix Rosenqvist stod i pole position i Indianapolis men slutade på åttonde plats i loppet.Foto: Michael Conroy/AP/TT

"Sammantaget är jag dock väldigt besviken. Det känns som att vi gav bort en pallplats i dag, men det är fortfarande tidigt på säsongen. Det kommer fler chanser", säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Han säger att det blev ett tufft race.

Annons

"För vår del var det en blandning av dålig timing och ren otur i vissa situationer, men också ett och annat misstag som blir avgörande på den här nivån. Jag tror att det huvudsakliga problemet i dag var att vi fortfarande inte fått riktigt grepp om däcken."

Rosenqvist höll ledningen under de elva första av de 85 varven men i samma veva som Marcus Ericsson körde bort sig började motgångarna för Rosenqvist.

Ericsson fick sladd, snurrade, gled av och rammade skyddsräcket.

– Bilen understyrde och överroterade, säger Ericsson till Viasat.

I det läget, när gul flagg visades, ledde Rosenqvist med 2,3 sekunder före Jack Harvey. Säkerhetsbilen ryckte ut, samlade ihop fältet och den första av loppets omstarter väntade. Rosenqvist fick en bra start, men kördes om av Scott Dixon i den första tvära kurvan.

Senare i loppet fick Rosenqvist krångel i depån med ett bränsleläckage, sjönk i resultatlistan men jobbade sig upp till en åttondeplats.

Loppet, som till stora delar kördes i regn, vanns av fransmannen Simon Pagenaud, som smet förbi Scott Dixon på näst sista varvet.

Jack Harvey kom trea.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons