Annons

MFF-seger trots ”skräpspel” och ny straffmiss

Malmö FF vann mycket knappt över Falkenberg med 2–1 i fotbollsallsvenskan.
Fotboll • Publicerad 5 maj 2019
Malmös Markus Rosenberg jublar efter sitt andra mål under söndagens fotbollsmatch mot Falkenbergs FF.
Malmös Markus Rosenberg jublar efter sitt andra mål under söndagens fotbollsmatch mot Falkenbergs FF.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tio minuter in i andra halvlek hade Markus Rosenberg chansen att döda matchen från straffpunkten. Sparken kunde ha gett 3–0, men han dundrade straffen i ribban.

– Man blir ju förvånad när man missar en straff, och det är svårt att släppa det. Men jag har missat straffar förr. Det är lika jobbigt varje gång, säger Rosenberg.

Annons

Först var det Marcus Antonsson. Sedan Guillermo Molins. Och nu Rosenberg.

Malmö FF har bränt alla sina tre straffsparkar i årets allsvenska.

– Ärligt talat tror jag att vi behöver träna på straffsparkar, säger Uwe Rösler.

– Man kan absolut träna på rutinerna, hur många stegs ansats man tar, hur man slår till bollen. Ungefär som att skidskyttar tränar tusentals gånger hur de gör med geväret.

Så här kommenterar Rosenberg sin tränares idé:

– Det får stå för honom. Frisparkar tror jag att man kan stå och nöta, men det är inte samma sak med straffar. Där handlar det om att ha kylan när man står där vid straffpunkten och vet hur mycket som står på spel.

”Vi slutade spela”

På tilläggstid hade Falkenbergs ryske inhoppare Kirill Pogrebnjak ett jätteläge att kvittera, men Johan Dahlin räddade. Så nära var det att två poäng försvann för Malmö FF.

– Vi var skräp (”We were rubbish”), summerade MFF-tränaren Uwe Rösler, och fortsatte:

– När vi hade fått våra två mål slutade vi att spela. Vi förlorade nästan alla andrabollar. Vi jobbade inte tillräckligt hårt.

Markus Rosenberg kom ut ur Malmös omklädningsrum och var som vanligt på gott humör och ordrik.

Annons

– Fram till att vi gjorde 2–0 spelade vi bra. Efter 2–0 var vi nog ”rubbish”. Det kan jag hålla med om.

Det var till stor del Rosenbergs förtjänst att Malmö skaffade en tidig tvåmålsledning.

I sjätte minuten nickade han enkelt in 1–0 utan att jubla det minsta.

Falkenbergs bjudning

Men nästa mål gjorde honom mer uppspelt. I 25:e minuten blev Falkenbergsmålvakten Johan Brattberg överrumplad av Carl Johanssons bakåtpassning. Markus Rosenberg rusade fram och rullade bollen i tomt mål.

Nu skrattade han och sprang i en båge med högerarmen och pekfingret i luften.

– Det är väldigt få gånger som jag får sådana mål. Oftast får man slita för dem. Men det är skönt när det någon gång ges, säger Rosenberg.

Efter det handlade det mest om ett hårt arbetande Falkenberg som slog långbollar och pumpade inlägg. Ett ledde till Karl Söderströms 2–1-nick i närheten av krysset.

Och på slutet var kvitteringen nära.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons