Annons

Rökare krävs på 337 000 kronor efter flytten

Bostad • Publicerad 2 december 2022
Det kommunala bostadsbolaget i Malmö kräver en utflyttad rökare på 337|000 kronor. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

En hel lägenhet missfärgades av nikotin, hävdar Malmös kommunala bostadsbolag (MKB) och kräver 337 000 kronor av en kvinna som bott i den nybyggda lägenheten i ett och ett halvt år. Bolaget kallar den här typen av skador för skadegörelse, rapporterar Hem & Hyra.

Nu har bolaget vänt sig till domstol för att få hjälp med att driva in beloppet, men kvinnan ställer sig helt oförstående till kravet.

Annons

– Jag är rökare men jag rökte ju alltid på balkongen. Man fick röka, det var inga problem, säger hon till tidningen.

Enligt saneringsfirman som undersökte lägenheten efter att hon flyttat ut var i stort sett hela inredningen och lösa saker missfärgade av nikotin. Där ska även ha funnits skador av fukt. Det är tredje gången på kort tid som bostadsbolaget kräver stora summor av utflyttade hyresgäster på grund av rökskador i lägenheter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons