Annons

Rockiga röster tog hem Challenge 57

Med fantastiska röster och melodier, olika genres och energifulla scenframträdanden tävlade fem lokala band på lördagskvällen om en plats på sommarens Latitud 57.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2012
Rockiga Frontback med Anlo Front, Bill Front, Axel Graneskog och David Bäckström tog hem segern och ska spela på Latitud 57 den 7 juli.
Foto: Felicia Kyrling
Rockiga Frontback med Anlo Front, Bill Front, Axel Graneskog och David Bäckström tog hem segern och ska spela på Latitud 57 den 7 juli. Foto: Felicia KyrlingFoto: Felicia Kyrling

Melodiös pop, hårdrock och avskalat på svenska avlöste varandra på Big Bangs scen under lördagskvällens Challenge 57-final. 15 minuter var i rampljuset fick banden att imponera på både publik och jury för att samla röster. Strax efter klockan nio på kvällen avslöjades vinnaren som utöver en konsert på Latitud 57 även skulle få en check på 10 000 kronor.

Och det var med långa hårsvall, dundrande hårdrock och ett showigt scenspråk som Frontback samlade 78 publikröster, hade juryn på sin sida och gick därifrån som segrare.

Annons

– Det är så kul och jag är verkligen i chock. Det här är det största vi har vunnit, säger Anlo Front, sångerska i bandet, med checken i handen.

Nu har Frontback ungefär fyra ­månader på sig att ladda och repa innan det är dags för den stora scenen på Brädholmen.

– Vi ska träna ännu mera scenshow till dess och jag hoppas att jag inte är lika hes, säger Anlo Front som missnöjt hade vaknat på lör­dagen med en krasslig hals.

Men det var inte någonting som hindrade bandet från att fånga publik­ och jury. Med den nyvunna checken på 10 000 kronor har de redan ­bestämt vad de ska göra med.

– Under våren ska vi spela in en fullängdsplatta och göra en musikvideo. Så det är väl främst videon som blir verklighet nu i och med pengarna.

Banden som fick minst lika gott beröm från juryn under kvällen men som inte tog sig ända fram var We Meet Tomorrow, Oskar Lindwall med band, Mollie?s Avenue och Lånad tid.

– Det var viktigt för oss att se till att banden hade bra förutsättningar i kväll så de fick både egen loge och bli bedömda av en schysst jury. Det blev en proffsig final, säger Sofie Gunnarsson som agerade konferencier under kvällen.

Karolina Ekström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons