Annons

Rockettes får beröm av känd skivproducent

Det är inte många som har jämförts med Carola och gått vinnande ur striden. Det har Kalmartion Rockettes som nyss har spelat in en Elvisskiva med Svenne Hedlund.
Nyheter • Publicerad 6 november 2009
Rockettes består av Ida Seve och systrarna Karin och Anna Olofsson.Foto: Mats Holmertz

Rockettes är tjejtrion från Kalmar som består av Ida Seve samt systrarna Anna och Karin Olofsson från Kalmar. I veckan avslutade de inspelningarna till Svenne Hedlunds (Hep Stars) nya skiva med Elvistolkningar.

Tidigare i veckan var de i Pamas studio i Torsås för att spela in det sista, men redan i slutet av september åkte de till den klassiska Tits and ass-studion i Halmstad och spelade in med Mats MP Persson från Gyllene Tider vid mixerbordet.

Annons

– Bara att ha jobbat med MP är stort. Det för respekt med sig: MP hade man på affischerna i flickrummet, men han är väldigt lågmäld och ödmjuk så man känner ingen press med honom, berättar Anna Olofsson från Rockettes.

Så om det var tjejerna i Rockettes som var fulla av beundran från början blev det snart ombytta roller.

– En dag när vi var på väg att gå från studion så sade han: ”Ni tjejer är fasen världsklass. Jag har spelat in med Carola, men ni är bättre...”. Det är den finaste komplimang vi någonsin har fått, säger Anna Olofsson.

Skivan som Svenne Hedlund gör med Rockettes som körtjejer består av drygt 30 Elvislåtar med allt från klassiker som Love me tender och Can't help falling in love till mer okända låtar som Don't cry daddy. Rockettes körar på ett 20-tal av låtarna och skivan ska släppas före jul om allt går som det är tänkt.

Om skivan säljer tokmycket i julhandeln. Blir ni rika då?

– Haha, nej. Vi får ett gage för studiotiden vi lägger ner. Sedan är det väl inte riktigt slutförhandlat än. Jag hoppas att vi kan få några skivor var också.

Vad händer med Rockettes härnäst?

– Vi väntar mest på att Karin ska föda barn. Hon är beräknad att föda om fyra veckor och vi hoppas att allt ska gå bra så att hon kan stå på scen i Guntorp (på Mer än revy efter nyår reds anm). Om hon inte kan vara med behöver vi en ersättare: någon som behärskar mellanregistret och har taktkänsla, säger Anna Olofsson.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons