Annons

Robel Fsiha begär B-prov

Friidrott • Publicerad 11 februari 2020
Robel Fsiha kommer att begära ett B-prov efter att ha åkt fast i ett dopningstest i november. Arkivbild.
Robel Fsiha kommer att begära ett B-prov efter att ha åkt fast i ett dopningstest i november. Arkivbild.Foto: Pedro Rocha/AP/TT

Dopningsmisstänkte Robel Fsiha kommer att begära ett B-prov enligt Spårvägens styrelseledamot David Fridell, rapporterar SVT.

Förra veckan meddelade Svenska friidrottsförbundet att terränglöparen, som tog EM-guld så sent som i december, har åkt fast i ett dopningsprov som gjordes 25 november i Etiopien.

Annons

Provet visade spår av en förbjuden ännu okänd substans. 23-åringen menar själv att han inte vet vilken substans det handlar om.

– Jag är lite ledsen, men jag vet ingenting. De säger att det är dopning, men jag har bara ätit en medicintablett mot förkylning, annars äter jag ingenting, sade han till Expressen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons