Annons

Riskerar vräkning efter stort lusangrepp

Bostad • Publicerad 2 november 2020
En hyresgäst i Malmö riskerar att tvingas bort från sin bostad eftersom hyresvärden menar att han borde ha slagit larm om ett omfattande vägglusangrepp. Arkivbild.
En hyresgäst i Malmö riskerar att tvingas bort från sin bostad eftersom hyresvärden menar att han borde ha slagit larm om ett omfattande vägglusangrepp. Arkivbild.Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

Sedan ett omfattande lusangrepp upptäckts i en lägenhet i Malmö vill hyresvärden tvinga bort lägenhetsinnehavaren. Femton grannlägenheter har drabbats av lusangrepp och hyresvärden Akelius hävdar att orsaken är att vägglöss fått frodas i mannens lägenhet under lång tid utan att han har slagit larm, rapporterar Hem&hyra.

Lägenheten lokaliserades med hjälp av sökhund. När hyresvärden och socialtjänsten blev insläppta fanns det vägglöss och spår av deras avföring på många ställen i lägenheten. Saneringen av lägenheten beräknas kosta hundratusentals kronor och hyresvärden anser att hyresrätten för mannen, som bott där i nästan 20 år, är förverkad. Frågan ska avgöras av hyresnämnden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons