Annons

Riksdagen vill jaga mer skarv

Politik • Publicerad 10 maj 2023
Ett gäng skarvar har tagit plats på flytpontoner utanför Slussen i Stockholm. Riksdagen vill att regeringen skyndar på med ökad jakt på skarv, i hela landet. Arkivbild.
Ett gäng skarvar har tagit plats på flytpontoner utanför Slussen i Stockholm. Riksdagen vill att regeringen skyndar på med ökad jakt på skarv, i hela landet. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Riksdagen vill se ökad jakt på skarv.

Riksdagen uppmanar regeringen att skynda på en utredning om frågan samt att se till att förvaltningsplanerna för storskarv blir mer lika över landet, oavsett om det handlar om sjöar eller längs kusterna.

Annons

Miljö- och jordbruksutskottet skriver i sitt betänkande, där skarvfrågan tas upp, att arten har ökat kraftigt i antal de senaste årtionden och breder också ut sig till fler delar av landet. Det bedöms påverka fisket, orsaka problem för boende och friluftsliv och ger upphov till konflikter och ekonomiska förluster.

"Samtidigt som utskottet ser positivt på det utredningsarbete som bedrivs, vill utskottet uppmana regeringen att prioritera frågan och att säkerställa att utredningen utan fördröjning resulterar i ett uppdaterat förvaltningsgrepp" skriver utskottet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons