Annons

Revansch för Milligan's School

Milligan’s Scool kom bort i både Olympiatravet och Elitloppet.
Men i Jämtlands stora pris i Östersund blev det revansch.
Trav • Publicerad 8 juni 2019

Carl Johan Jepson körde ett perfekt lopp när han smög med i rygg på ledande storfavoriten Double Exposure. Luckan kom i sista kurvan och den amerikanske sexåringen spurtade till säker seger.

Milligan’s School tränas av Stefan Melander. Sambon Catarina Lundström har hand om den dagliga skötseln och hon var extra glad efter segern som gav 700 000 kronor.

Annons

– Jag är ju född och uppvuxen i Östersund och att vinna ett sånt här stort lopp känns fantastiskt roligt. Det har varit stolpe ut för Milligan’s på slutet men nu löste sig allt, kan inte bli bättre, jublade Catarina Lundström.

Noggrann koll

Milligan’s School är en av flera lyckade amerikanska köp av Stefan Melander.

– Ja, Stefan sitter ju uppe hela nätterna och kollar amerikanskt trav, han hade följt Milligan’s ett tag och så fick han möjlighet att köpa hästen. Han var lite ängslig första året hos, galopperade en del. Men i fjol utvecklads han enormt då han vann Sundsvall open trot och var tvåa i Mastersfinalen här i Östersund, sade Lundström.

Carl Johan Jepson tog därmed tredje stora segern på en dryg månad. Han har tidigare vunnit Drottning Silvias Pokal med Activated och Copenhagen cup med Handsome Brad.

– Jag kände redan i uppvärmningen att Milligan’s School var en topphäst. Sedan fick vi ett perfekt lopp bakom Double Expoure. Jättekul att få vinna ett sånt här stort lopp, topp fem i min karriär, sade Jepson.

Halv längd

Segertiden var 1.11,0/2 140 m auto. Double Exposure var en halv längd efter vinnaren på 1.11,0. Stoet var tapper efter att ha fått press i spets.

Mattias, Martin, Mats och Magnus Djuse är en mycket framgångsrik brödrakvartett.

Vid lördagens tävlingar i Östersund lyckades Mats att ta sin andra V75-seger i Sverige.

– Jag har även vunnit V75 i Norge en gång, men det här känns helt fantastiskt. Den här travdagen är den största vi har hemma i Östersund och då vill man ju stå i vinnarcirkeln, sade Mats Djuse.

Walkie Talkie hette segerhästen som tränas av Per Linderoth. Djuse körde fram utvändigt ledaren med femårsstoet efter 600 meter. Sedan hade han full koll på hela fältet i V75-2 och visade stor kyla över upploppet.

Annons

Mats Djuse toppar kuskligan i Östersund på tio segrar. En pinne före lillebror Magnus. Efter mål gratulerade Magnus brorsan Mats till V75-segern men räkna med att det blir en tuff fajt resten av året.

Mats Djuse arbetar hos amatörtränaren Oscar Berglund i Östersund.

Mattias Djuse är tränare på Solvalla och Martin har proffslicens på Bergsåker. Magnus är ännu så länge sin egen arbetsgivare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons