Annons

Reseförbud i Kina drabbar svenska hotell

Turism • Publicerad 5 februari 2020
Svenska hotell har drabbats av avbokningar efter Kinas reseförbud. Arkivbild.
Svenska hotell har drabbats av avbokningar efter Kinas reseförbud. Arkivbild.Foto: Maja Suslin / TT

Strömmen av turister till svenska hotell har minskat sedan Kina stoppat all försäljning av paketresor, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Vi ser att förbudet för researrangörer att arrangera resor slår inte minst mot hotellövernattningar, säger Ewa Lagerqvist, vd på Visit Sweden som är Sveriges marknadsföringsbolag utomlands, till radion.

Annons

Alla kinesiska paketresor, både inrikes och utrikes, stoppades för snart två veckor sedan för att minska spridningen av det nya coronaviruset. För en del svenska hotell har det lett till omfattande avbokningar.

– Vi förlorar några miljoner per månad nu i Norden, säger Katalin Paldeak, operationellt ansvarig för hotellkedjorna inom Nordic Choice Hotels, till radion.

Kinesiska turister är den största turistgruppen i världen. I Sverige gjorde kineser 386 000 övernattningar förra året, fram till och med november.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons