Annons

Resandet i Sverige det högsta sedan oktober

Coronaviruset • Publicerad 9 maj 2021
Resenärer med och utan munskydd på perrongen på Malmö C. Arkivbild.
Resenärer med och utan munskydd på perrongen på Malmö C. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Svenskarnas resande och rörlighet är på den högsta nivån sedan i höstas, uppger Folkhälsomyndigheten (FHM) i sin senaste veckorapport, skriver Svenska Dagbladet.

"Nivån bland resor av arbetstyp är den högsta sedan oktober 2020, då lokala allmänna råd infördes", lyder rapporten.

Annons

FHM drar slutsatsen med hjälp av Telias analys av mobildata och Googles analys av resandet. Myndigheten skriver vidare att resandet i Sverige har ökat efter påsken under de senaste två åren, det vill säga även under året före pandemin, samt att resandet mellan kommunerna har gått upp i hela landet på sistone.

Statsepidemiolog Anders Tegnell har sagt att resandet måste ligga på samma låga nivåer som i december in fjol för att hålla nere smittspridningen.

Runt årsskiftet var rörligheten i samhället på den lägsta nivån sedan pandemins början. Den låga rörligheten följdes av en period då smittofallen sjönk.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons