Annons

Rekordhög framtidstro hos exportföretagen

Ekonomi • Publicerad 7 juni 2021
Containerfartyget Godafoss vid kaj i hamnen i Helsingborg. Helsingborgs hamn är Sveriges näst största containerhamn. Arkivbild.
Containerfartyget Godafoss vid kaj i hamnen i Helsingborg. Helsingborgs hamn är Sveriges näst största containerhamn. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När pandemins konsekvenser klingat av börjar de svenska exportföretagen se allt ljusare på framtiden. Svensk exportkredits index över företagens framtidstro är nu på en historiskt hög nivå.

Ett index på rekordhöga 46 kan jämföras med minus 35 för ett år sedan när pandemin skapade en svår situation.

"Fler än hälften av företagen förväntar sig en ökad efterfrågan, vilket ger dem ännu bättre förutsättningar att investera i grön omställning. Tajmingen för det är utmärkt – tillväxtprognoserna i stora delar av världen är goda", säger Catrin Fransson, vd för Svensk exportkredit i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons