Annons

Rekorddyr T-rex under klubban

Ekonomi • Publicerad 7 oktober 2020
En glad köpare har plötsligt ett betydligt mer välfyllt hem, sedan den köpt Stan, ett av världens största och nästintill kompletta Tyrannosaurus rex-fossiler. Arkivbild.
En glad köpare har plötsligt ett betydligt mer välfyllt hem, sedan den köpt Stan, ett av världens största och nästintill kompletta Tyrannosaurus rex-fossiler. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Nästan 32 miljoner dollar – motsvarande 285 miljoner kronor. Det budades ett nästan komplett T-rex-fossil upp till vid auktionshuset Christie's i New York.

Priset är nästan fyra gånger så högt som den tidigare dyraste dinosaurien såld på auktion.

Annons

Dinosaurien, som fått namnet Stan efter den person som upptäckte den, hittades 1987 i South Dakota, USA. Den består av 188 ben, är runt tolv meter lång och nästan fyra meter hög.

Det brittiska auktionshuset hade gissat att Stan skulle säljas för högst 8 miljoner dollar. Men det tog inte ens två minuter innan buden med råge passerat den uppskattningen. Efter en kvart återstod tre budgivare, och när klubban föll var rekordnivån ett faktum.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons