Annons

Reideborn: "Inget att förlora"

Två raka hemmasegrar i finalserien ska bli tre.
Annars är guldchansen borta för Djurgården.
Ishockey • Publicerad 1 maj 2019
Djurgårdens målvakt Adam Reideborn är revanschsugen efter den svaga insatsen i den femte SM-finalen.
Djurgårdens målvakt Adam Reideborn är revanschsugen efter den svaga insatsen i den femte SM-finalen.Foto: Adam Ihse/TT

Djurgården hade en blytung valborgsmässoafton i Göteborg.

Storförlust, nya skador och Adam Reideborn byttes ut efter halva matchen efter fyra insläppta mål. Och så guldläge för Frölunda som leder med 3–2 i matcher.

Annons

Djurgårdsmålvakten, som prisades med Honken Trophy som SHL:s bäste målvakt nyligen, är revanschsugen.

Både för egen och lagets del.

– Om jag får stå så vill jag hjälpa laget på ett mycket bättre sätt. Jag gav inte laget chansen senast, så jag måste upp, säger han.

"Starka hemma"

Det gäller förstås inte bara Reideborn, utan hela laget. Nu hämtar spelarna kraft av att spela på hemmaplan inför 13 850 åskådare i ett kokande Globen.

– Vi är starka hemma och har gjort bra matcher både i Globen och på Hovet. Det har varit väldigt stora skillnader på matchbilden hemma och borta. På hemmaplan så tycker jag vi för spelet och skapar många lägen.

Djurgården måste också få ordning på sitt spel i numerärt underläge. Frölunda har gjort nio mål i powerplay i finalserien och Djurgården har föga smickrande 55 procent i boxplay.

– Vi har pratat om att ta bort Joel (Lundqvist) i slottet, (Ryan) Lasch gör det bra som hittar honom. De är skickliga i powerplay och vi måste göra det bättre och vara noggrannare. Först och främst ta färre utvisningar, ger man dem så många chanser så blir det mål, säger Reideborn.

Frågetecken

Varken lagkaptenen Jacob Josefson, som bröt den femte finalen efter en period, eller backen Olle Alsing, som skadade knäet/benet i andra perioden, tränade på onsdagen. Josefson, som dragits med en axelskada, ska ha brutit femte finalen på grund av sjukdom. Djurgårdstränaren Robert Ohlsson sade redan efter matchen att Josefson spelar på torsdagskvällen.

Däremot är Alsing ett frågetecken. Alexander Urbom som missade sjätte finalen på grund av sjukdom tränade på onsdagen, enligt hockeynews.se.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons