Annons

Regissör mördades – man gripen efter 34 år

Tv • Publicerad 10 maj 2019

En man från North Carolina greps på torsdagen misstänkt för mordet på regissören Barry Crane i dennes hem i Los Angeles 1985.

Barry Crane var ett välkänt namn i Hollywood på 1960- 70- och 80-talet, känd för sitt arbete med tv-serier som "Dallas", "Mission: Impossible" och "Hawaii Five-O". I juli 1985 hittade Cranes städerska honom död med en telefonsladd virad runt halsen, insvept i ett lakan i husets garage. Rättsläkaren bedömde senare att han blivit ihjälslagen med en stor keramikskulptur.

Annons

Den 52-årige misstänkte mannen kunde knytas till brottet efter att Los Angeles-polisen förra året åter testat DNA från brottsplatsen.

Mannen greps av agenter från FBI och på torsdagen åkte poliser från Los Angeles till North Carolina för att förhöra 52-åringen som då ska ha erkänt mordet på regissören, uppger polisen.

På fredagen meddelade åklagaren att 52-åringen åtalas för det över 30 år gamla mordet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons