Annons

Regionen vill öka covidtestning vid Landvetter

Smittotalen i covid-19 ökar i Västra Götaland, och över en tredjedel av dem som smittats har varit utomlands. Nu vill regionen utöka testningen vid Landvetters flygplats.
Virus • Publicerad 8 augusti 2021
Ankomsthallen på Landvetter utanför Göteborg. Arkivbild.
Ankomsthallen på Landvetter utanför Göteborg. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Västra Götalands-regionen vill utöka öppettiderna för att testa sig för covid-19 direkt på flygplatsen Landvetter när man landat efter en utlandsresa, rapporterar SR Ekot.

Antalet smittofall stiger för tredje veckan i rad i regionen. 35 procent uppges ha smittats i samband med en utlandsresa.

Annons

– I dag erbjudes det testning mellan klockan 8 och 23. Det kommer flyg både före och efter det så därför jobbar vi nu för att se om det går att utöka de här tiderna, så även de som kommer tidigare eller senare har en möjlighet att testa sig, säger Bettina Axelsson, presstalesperson för regionen, till Ekot.

Folkhälsomyndighetens rekommendation är att alla som inte är fullvaccinerade och som reser in i Sverige från länder utanför Norden, tar ett PCR-test efter ankomsten oavsett om man har symtom eller inte.

Förutom att utöka tiderna för testning förbereder regionen för att förenkla proceduren.

– Man diskuterar för att se om det finns någon förenklad form av provtagning, men det är inget som är klart än, säger Bettina Axelsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons