Annons

Rättsmedicinare filmade dans i bårhus

Arbete • Publicerad 6 maj 2021
Rättsmedicinare i Uppsala genomförde en dansutmaning på jobbet, bland annat i ett kylrum. Arkivbild, tagen i annat sammanhang.
Rättsmedicinare i Uppsala genomförde en dansutmaning på jobbet, bland annat i ett kylrum. Arkivbild, tagen i annat sammanhang.Foto: Fritz Schibli/TT

Många myndigheter och företag tar en paus i arbetet för att genomföra dansutmaningen "Jerusalema Challenge". När personal vid Rättsmedicinalverket i Uppsala gjorde det filmades bland annat dans framför bårhuskylar där döda personer och möjliga mordoffer förvaras inför obduktion, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Filmen lades senare upp på Youtube.

Annons

– Det här är en intern presentationsfilm där våra medarbetare visar upp sin verksamhet för kollegor på andra håll i landet. Man pratar lite om sin forskning och sitt labb och gör samtidigt den här Jerusalema-dansen. Jag har lite svårt att förstå problemet med det, säger Rättsmedicinalverkets kommunikationschef Johan Rahm till UNT.

En rättsläkare som tidigare arbetat vid myndigheten beskriver det som "oerhört smaklöst" och poängterar att man ska förhålla sig till de avlidna med respekt.

Filmen har tagits bort från Youtube av upphovsrättsliga skäl.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons