Annons

Rattfyllerist prejades av vägen efter biljakt

Brott • Publicerad 7 november 2020
Polisen tvingades preja en rattfyllerist av vägen under natten till lördagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen tvingades preja en kraftigt onykter bilist av vägen i Piteå under natten till lördagen, sedan mannen vägrat stanna.

– Vid 03.33 fick vi flera samtal om en bil som körde väldigt dåligt och vingligt och många var oroliga för färden, så vi åkte ut och letade efter honom, säger Michael Saveman, rlc-befäl vid polisen.

Annons

Den vingliga färden startade och gick ut från stadskärnan och när mannen strax efter konfronterades av en polispatrull valde han att istället försöka att köra ifrån polisen. Efter en biljakt på tio minuter lyckades polisen preja mannens bil av vägen och få stopp på den.

– Jag törs inte säga vad han var påverkad av men han var väldigt påverkad, så mycket kan jag säga, säger Michael Saveman.

Mannen, som tidigare är känd för liknande förseelser, gjorde motstånd under gripandet och misstänks nu för rattfylleri, grov olovlig körning, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Mannen var så pass berusad att han fick föras till sjukhus för vård, enligt polisen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons