Annons

Rättegång om dubbelmordet i Sätra tas om

Huvudförhandlingen om dubbelmordet i Stockholmsförorten Sätra våren 2019 ska tas om. Detta efter att chefsrådmannen har blivit sjukskriven.
Omtaget ska ske så snart som möjligt – med ny domare och med ny nämnd.
Brott • Publicerad 8 januari 2020
Huvudförhandlingen om dubbelmordet i Stockholmsförorten Sätra våren 2019 ska göras om. Arkivbild.
Huvudförhandlingen om dubbelmordet i Stockholmsförorten Sätra våren 2019 ska göras om. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

– Det är beklagligt för alla inblandade. Då tänker jag på alltifrån målsäganden till tilltalade, advokater och nämndemän, säger åklagaren Daniel Insulander till TT, om att huvudförhandlingen ska tas om, vilket P3 Nyheter var först att rapportera om.

Det är två män, 27 respektive 28 år gamla, som står åtalade för dubbelmordet på en 18-årig och en 21-årig man. De båda unga männen hittades ihjälskjutna i ett slutet källarutrymme i närheten av Sätra centrum i april förra året.

Annons

Daniel Insulander har yrkat på att männen döms till livstids fängelse. Huvudförhandlingen i Södertörns tingsrätt pågick under sex dagar och avslutades den 18 december. Dom skulle ha meddelats av Södertörns tingsrätt den 15 januari. Tingsrätten beslutade att männen ska sitta kvar i häkte i väntan på ny förhandling.

Eva-Lena Norgren, lagman på Södertörns tingsrätt, säger att man just nu tittar på hur en ny förhandling kan läggas upp.

– Vi planerar för hur vi ska kunna genomföra det här så snabbt och effektivt och rättssäkert som möjligt, säger hon.

Målet är att det ska ske så snart som möjligt, men när det blir är ännu inte klarlagt.

– Det är ett pussel som behöver läggas med alla kalendrar, säger Eva-Lena Nordgren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons