Annons

Rättegång i höst om Eric Torells död

Brott • Publicerad 8 maj 2019
20-årige Eric Torell sköts till döds av polis förra sommaren. I september kommer rättegången mot tre åtalade poliser att hållas. Arkivbild.
20-årige Eric Torell sköts till döds av polis förra sommaren. I september kommer rättegången mot tre åtalade poliser att hållas. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Rättegången mot de tre poliser som åtalats för brott i samband med dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell kommer att inledas i september, skriver Stockholms tingsrätt i ett pressmeddelande.

Målet var egentligen att hålla huvudförhandlingen innan sommaren, men det är inte praktiskt möjligt och i stället blir första rättegångsdagen den 3 september.

Annons

Eric Torell sköts till döds av polis i Vasastaden i centrala Stockholm morgonen den 2 augusti 2018. 20-åringen hade autism och Downs syndrom, och hade rymt hemifrån. Med sig hade han ett leksaksvapen, som poliserna uppfattade som riktigt.

Den polis som avlossade det dödande skottet har åtalats för vållande till annans död. En annan polis som sköt Eric Torell har åtalats för tjänstefel. Även ett polisbefäl som fanns på platsen har åtalats för tjänstefel.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons