Annons

Raset fortsätter på Wall Street

Börs • Publicerad 7 maj 2019
Börserna i New York föll kraftigt på tisdagen. Arkivbild.
Börserna i New York föll kraftigt på tisdagen. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan

Nedgången fortsatte för andra dagen i rad på de amerikanska börserna på tisdagen, och de ledande indexen tappade alla cirka 2 procent. Ökade spänningar i handelsrelationerna mellan USA och Kina gör att många investerare väljer mindre riskfyllda placeringar än aktier.

Från Peking kom dock beskedet att Kinas vice premiärminister Liu He redan denna vecka reser till USA för fortsatta handelsförhandlingar. Det kan gjuta olja på vågorna efter den amerikanske presidentens hot häromdagen om att höja tullarna på kinesiska varor, från 10 till 25 procent.

Annons

Största förlorare på Wall Street på tisdagen var industri- och it-bolag. Exempelvis tappade flygplanstillverkaren Boeing, stor exportör till Kina, 4,0 procent. It-jätten Apple rasade 3,2 procent.

Dow Jones industriindex gick ned 1,8 procent, Nasdaqs kompositindex tappade 2,0 och S&P 500 föll 1,7 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons