Annons

Putin besöker al-Assad i Syrien

Syrien • Publicerad 7 januari 2020
Rysslands president Vladimir Putin, i mitten, mötte Syriens president Bashar al-Assad, till höger, under ett överraskningsbesök i den syriska huvudstaden Damaskus på tisdagen.
Rysslands president Vladimir Putin, i mitten, mötte Syriens president Bashar al-Assad, till höger, under ett överraskningsbesök i den syriska huvudstaden Damaskus på tisdagen.Foto: Presidentkansliet i Syrien/AP/TT

Ryssland Vladimir Putin träffar under tisdagen Syriens president Bashar al-Assad under ett besök i Damaskus – det första för den ryske presidenten sedan det nu nio år långa kriget i Syrien bröt ut.

"I sitt samtal med al-Assad poängterade Putin att vi nu kan säga att vi har kommit lång väg gentemot att återupprätta den syriska staten och landets territoriella integritet" säger Kremls talesperson Dimitrij Peskov, enligt flera ryska medier.

Annons

Besöket har inte offentligt tillkännagivits tidigare, utan är ett så kallat överraskningsbesök.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons