Annons

Psykisk störning misstänks vid Ölandsolycka

Brott • Publicerad 13 november 2020
Här, vid en camping i Färjestaden på Öland, omkom en mamma och ett barn då en familj blev påkörd av en bil. Arkivbild.
Här, vid en camping i Färjestaden på Öland, omkom en mamma och ett barn då en familj blev påkörd av en bil. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Mannen som i somras körde på en cyklande familj på Öland kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning.

Mamman och det ena barnet i familjen omkom i kraschen, som skedde vid en campingplats i Färjestaden. Den 56-årige bilföraren är misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, framkallande av fara för annan och grov vårdslöshet i trafik.

Annons

Inledningsvis begärdes 56-åringen häktad, men Kalmar tingsrätt beslutade att han skulle släppas på fri fot samt genomgå en mindre rättspsykiatrisk undersökning. Enligt den kan mannen misstänkas ha lidit av en allvarlig psykisk störning både vid händelsen och vid undersökningstillfället, rapporterar Kvällsposten. Den ansvarige läkaren anser att det finns skäl att låta honom genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

Mannen har nekat till brott och hävdat att han inte minns vad som hände. Åklagare Kjell Janneson säger till tidningen att åtal förhoppningsvis kan väckas före jul.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons